DEN HAAG - The Hague Jazz heeft voor de derde editie een aantal bekende namen weten te strikken. Onder meer Level 42, Toots Thielemans, Miriam Makeba en Billy Cobham treden op 23 en 24 mei in het Haagse World Forum op. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

In totaal worden ongeveer 75 concerten op tien verschillende podia gegeven. "We gaan het niet heel anders doen dan andere jaren, maar we willen het wel beter doen", aldus een woordvoerder.

Organisatie

De organisatie hoopt voor iedere dag 11.000 tot 11.500 kaarten te slijten. "De muziek staat voorop. Daarom gaan we dit jaar niet het aantal podia uitbreiden. We willen niet in de valkuil trappen om het evenement groter te maken dan voorgaande jaren, maar kwalitatief minder te zijn."

Doedelzakspeler

Naast de bekendere namen, is er op het festival ook veel ruimte voor minder grote artiesten. Een van de voorbeelden daarvan is een Spaanse doedelzakspeler. "Dat is echt een aanrader." Andere artiesten die optreden zijn Stanley Clarke, Barbara Hendricks, Eddie Palmieri en Billy Harper.