AMSTERDAM - Rockabillytrio Stray Cats komt op 3 september nog één keer naar Nederland. In het kader van hun afscheidstournee staan ze die dag in de Heineken Music Hall in Amsterdam, meldde organisator Mojo Concerts dinsdag. De voorverkoop begint zaterdag.

De Stray Cats worden eind jaren '70 opgericht in New York door Brian Setzer en zijn twee schoolvrienden Slim Jim Phantom en Lee Rocker. Het geluid van de groep wordt sterk beïnvloed door dat van de Sun Records artiesten uit de jaren vijftig, met name Bill Haley.

Na een verhuizing naar Londen verschijnt in 1981 het debuutalbum Stray Cats. Dit album levert de band met Rock This Town, Runaway Boys en Stray Cat Strut drie grote hits op.

Orchestra

Daarna volgden nog twee albums voordat de band in 1984 uiteenviel. Brian Setzer was daarna nog succesvol met zijn big band The Brian Setzer Orchestra.

De afgelopen jaren zijn de Stray Cats nog een aantal keer bij elkaar geweest en ook weer uit elkaar gegaan. In 2004 trad de band voor het laatst op in ons land tijdens twee uitverkochte concerten in Paradiso Amsterdam.