BAARN - Your Heart Belongs To Me heet het nummer waarmee zangeres Hind de Nederlandse eer gaat verdedigen op het Eurovisiesongfestival. Dat maakt ze vrijdagavond bekend tijdens het VARA-programma Thank God It's Friday.

Het uptempo nummer met oosterse invloeden gaat over liefde. "Ik zing over een relatie van vijf jaar geleden. Ik was verliefd op een jongen, maar hij was niet zo lief voor mij", zegt de zangeres.

"Het is het allereerste liedje dat ik ooit schreef. Het is stoerder dan mensen van mij gewend zijn" aldus de zangeres over het nummer dat ze vijf jaar geleden schreef met Tjeerd van Zanen en Bas van den Heuvel.

Brainpower

In totaal had ze tien nummers waar ze uit kon kiezen. "Dit liedje sloeg meteen bij iedereen aan, dus de keuze was eenvoudig." Ook rapper Brainpower, de vriend van Hind, stond meteen achter haar keuze.

"Hij is heel trots op me." Hind, derde geworden bij de eerste editie van Idols, hoopt dat ze de finale haalt. "Maar mijn ultieme doel is om mijn drie minuten tijdens het songfestival te benutten om zo goed mogelijk te laten zien wat ik kan."

Servië

Het 53e Eurovisiesongfestival is dit jaar in Servië. De 23-jarige Hind Laroussi staat in de eerste halve finale op 20 mei. De finale is op 24 mei.

Dit jaar is er voor het eerst een andere opzet van het songfestival, er zijn twee halve finales. Negen landen gaan door via 'televoting', de tiende finalist wordt door een vakjury bepaald.