AMSTERDAM - Het harige duo van de psychedelische retrorockband MGMT had zich voor het optreden in de kleine zaal van Paradiso uitgebreid tot een kwintet. Dus geen iPod's als muzikale begeleiding, zoals ze in het verleden wel eens deden, maar echte instrumenten. Altijd fijn.

De band, die wat stijl betreft nog het meest weg heeft van een kruising tussen Scissor Sisters, The Strokes en Genesis, bracht onlangs hun debuut Oracular Spectacular via iTunes uit. Een plaat vol hypnotiserende riedeltjes en teksten over het toekomstige leven als rockster.

Bij een plaat die zo erg die psychedelica uitstraalt verwacht je echter ook een show die die muziek eer aan doet. Dat was helaas niet het geval. Het bescheiden groepje speelde hun muziek erg strak, maar vergat daarbij dat ook het publiek wat wil zien. De meest spectaculaire lichteffecten waren nog wel te zien toen de show al was afgelopen.

Karig

Dat kan liggen aan mijn verwachtingen die vooraf misschien iets te hooggespannen waren, maar desalniettemin was de show enigszins karig. Muzikaal, zoals eerder gezegd, was het daarentegen wel erg goed.

Sterk synthesizer spel met mooie, afwisselende gitaarpartijen. De karakteristieke klagende stem van zanger Andrew VanWyngarden kleedt MGMT af.

Volwassener

Minder 'pop' en een wat krachtiger, volwassener geluid dan we van de cd kennen. Maar daarmee werd wel een onoverbrugbare afstand gecreëerd tussen band en publiek.

De beperkte hoeveelheid nummers was ook een struikelblok, evenals het niet spelen van het nummer 'Kids'. Laten we hopen dat ze snel met meer materiaal komen, want de bij vlagen brilliante momenten smaakten zeker naar meer.

Bekijk hier meer concerten van Fabchannel.com