AMSTERDAM - Within Tempation is 'special guest' van Iron Maiden bij het concert dat de Britse heavy metalband 16 augustus geeft op het TT Circuit in Assen.

De Nederlandse symfonische rockband geeft een show van een uur voor aanvang van het Iron Maiden-concert.

Naast Within Tempation zijn er nog twee gasten aangekondigd die het publiek voor het hoofdconcert zullen opwarmen. Wie dat zijn is nog niet bekend.

Gloriejaren

Iron Maiden zal zich tijdens het concert volledig richten op muziek uit de gloriejaren van de band in de jaren tachtig met hits als 'The number of the beast', 'The trooper' en 'Can I play with madness'.

Summer Darkness

Within Temptation speelt ook op Summer Darkness en zal het vijfdaagse festival op 6 augustus openen. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

De band staat dan op het Utrechtse poppodium Tivoli. Ook Das Ich, The Frozen Autumn en Sol Invictus doen het festival aan. Eerder werden al de bands The 69 Eyes en Combichrist bevestigd.

Filmnacht

Naast muziekconcerten biedt het jaarlijkse Summer Darkness onder meer een filmnacht, modeshows, stadswandelingen en een gothicmarkt.

De voorverkoop voor het concert van Within Temptation gaat zaterdag van start. Kaarten voor het hele festival zijn vanaf begin volgende maand verkrijgbaar.