LONDEN - Het nieuwe album van Madonna heet 'Hard candy'. Madonna koos voor een snoepjesthema omdat ze 'gek is op snoep', meldt haar woordvoerder aan het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly.

"Het gaat om het contrast tussen stoer en schattig, of zoals Madonna het zo mooi omschrijft: Ik geef je een schop onder je kont, maar je zult ervan genieten."

Het album, haar laatste voor muzieklabel Warner Bros., verschijnt in Europa op 28 april. Een dag later ligt het in de Amerikaanse platenzaken. Voor de albumrelease komt het nummer 'Four minutes' uit, waarop ook Justin Timberlake te horen is. Via het internet lekten vorig jaar al enkele nummers uit, waardonder 'Candy store'.

Hiphop

Eerder werd al duidelijk dat de 49-jarige superster zich voor de plaat heeft laten inspireren door hiphop. Naast Timberlake werkten Pharell Williams, Timbaland en Nate Hills mee aan 'Hard candy'.

In oktober werd bekend dat Madonna na 26 jaar Warner Bros. verlaat. De zangeres heeft voor tien jaar getekend bij concertorganisator Live Nation.