AMSTERDAM - De Zweedse progressieve metal band Opeth, vaak genoemd als een van de meest vooruitstrevende bands in het genre, zal begin juni hun nieuwe album getiteld 'Watershed' uit gaan brengen. Hun laatste album 'Ghost Reveries' uit 2005 werd als een meesterwerk onthaald.

Het album is opgenomen in hun thuisland Zweden en geproduceerd door frontman/gitarist Mikael Akerfeldt en Jens Bogren. De band zoekt op het album nieuwe muzikale wegen en zegt deze gevonden te hebben in een mix van moderne metal, progrock, free jazz en vleugen van Europese folkmuziek.

'Watershed' is het eerste Opeth album met nieuwe gitarist Fredrik Akesson en drummer Martin Axenrot en het tweede album voor platenlabel Roadrunner Records.

Songs

Van datgene er bekend is blijkt album opener "Coil" een akoestisch nummer, met een opvallende rol voor lokale folk zangeres Nathalie Lorichs. De song "Heir Apparent" blijkt daarnaast ouderwetse en snoeiharde metal te zijn.

Het feit dat de band altijd de regels wil breken komt naar voren in "The Lotus Eater", waar heldere zang samengaat met machinegeweer blastbeats, wat de reputatie van deze innovatieve band wederom bevestigd.

De complete tracklisting is als volgt: "Coil," "Heir Apparent," "The Lotus Eater," "Burden," "Porcelain Heart," "Hessian Peel" en "Hex Omega."

Concerten

Opeth zal in april door de Verenigde Staten touren met o.a. Dream Theater en in de zomer zal de band te zien zijn op het Fields Of Rock festival in Nederland.