2008 lijkt het jaar te gaan worden waarin men uitgebreid muzikaal stilstaat bij Dusty Springfield. Jonge zangeressen als Duffy en Adele hebben veel van haar weg en (oud) countryzangeres komt zelfs met een heel geslaagd coveralbum.

Shelby Lynne heeft al een succesvolle carriere achter de rug als zangeres van het commerciële countrywerk voor de Amerikaanse markt. Een paar jaar geleden besloot ze echter hiermee te stoppen en zich te wagen aan 'gewone' popmuziek.

Een verstandige keuze want zonder de gladgestreken countryarrangementen, blijkt Lynne een hele mooie zangstem te hebben. Dit blijkt wel na het beluisteren van dit album, want als je je kan wagen aan het materiaal van Dusty Springfield en er goed mee wegkomt, dan zegt dat wel wat.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk moet Shelby Lynne gedacht hebben, want op deze plaat is niets aan het toeval overgelaten. Onder leiding van topproducer Phil Ramone is Lynne de studio om de bekende nummers in mooie spaarzame uitvoeringen op te nemen.

Hierbij is heel slim gekozen om de grootste klassieker Son Of A Preacherman over te slaan, omdat het origineel daarvan niet te evenaren valt. Bovendien heeft Dusty Springfield vele prachtige nummers van onder andere Burt Bacherach, Tony Joe White en Randy Newman opgenomen.

Geslaagd

Deze staan allemaal wel op dit album en bij het horen van de nieuwe versies van You Don't Have To Say You Love Me of How Can I Be Sure kan niets anders worden geconcludeerd dat Shelby Lynne zeer goed geslaagd is in haar missie.

Nergens is gekozen om het origineel te kopiëren waardoor de nummers weliswaar bekend klinken, maar op dit album toch een eigen geheel vormen. Zelfs het enige nieuwe nummer, het door Lynne zelf geschreven Pretend valt niet uit de toon. Dat mag in het gezelschap van composities van zo'n hoog kaliber toch wel heel bijzonder genoemd worden.

Bekijk hier de video van Anyone Who Had A Heart.