AMSTERDAM - Tom Baxter is, zonder twijfel, een van de meest getalenteerde en hartstochtelijke nieuwe singer-songwriters. Met zijn fraaie nieuwe single 'Better' en een tweede album 'Skybound' hoopt hij ook Nederland aan zijn voeten te krijgen.

Met handen vol pracht songs verkreeg Tom Baxter vier jaar geleden een mooie platendeal bij het grote Columbia/Sony. Zijn debuut 'Feather and Stone' sprong er binnen het aanbod van nieuwe singer songwriters net als het debuut van Damien Rice volledig uit en wist pers en publiek flink te bekoren.

Tijd

Maar zoals bij veel singer-songwriters zonder grote hitsingle heeft een artiest tijd nodig om een groter publiek aan te gaan spreken.

Door het samengaan van Sony en BMG vielen veel artiesten qua promotie buiten de boot. Tijd was Baxter dus niet gegeven en een grootse carrière leek in de kiem gesmoord.

Tussenperiode

Maar Tom wist van geen ophouden. Hij liet zijn deal bij Columbia ontbinden en van het geld wat hij daaraan overhield, plus wat gespaard geld, maakte hij reeds in de winter van 2006 opnamen van nieuwe songs.

Inspiratievoller dan ooit ontstond toen al de volledige basis van het nieuwe album 'Skybound'. Hij besloot vervolgens een eigen platenlabel te beginnen en geheel onder zijn eigen condities het album ter distributie aan te bieden.

Keuze

Ondertussen liet hij zijn trouwe publiek live kennis maken met de nieuwe songs. Gesteund door de alom overweldigende reacties werd hij steeds overtuigder van het feit dat hij de juiste keuze had gemaakt.

En toen daarna het legendarische, net heropgerichte, Charisma Records hem een distributiedeal aanbood was de cirkel rond.

Better

Met het emotievolle 'Better' als eerste Nederlandse single gaan wij hier nu ook kennis met de man maken. De prachtige videoclip die aan de song verbonden is geeft de song nog meer kleur en diepte.

Tom Baxter - Better

Het album 'Skybound' ligt vanaf 22 februari in de winkels. Daarnaast zal Tom Baxter het voorprogramma gaan verzorgen van KT Tunstall op 29 april in Paradiso, Amsterdam.

Met wat geluk kunnen we Baxter reeds in maart in de bovenzaal van Paradiso, in een showcase setting gaan verwelkomen. Bronnen binnen het platenlabel hebben aangegeven dat die kans zeker aanwezig is.