AMSTERDAM - Het nummer 'Exit' van de Ierse rockband U2 is ongekend populair nadat het te horen was tijdens de onthullende uitzending van Peter R. de Vries over de vermeende daden Joran van der Sloot.

Radio-dj's krijgen geen genoeg van het nummer en 'Exit' is al op verschillende radio playlists beland.

Het platenlabel van U2, Universal music, heeft laten weten verrast te zijn door de plotselinge vraag naar het nummer.

Andere nummers die te horen waren in het programma waren 'Exit Music (For a Film)' van de Engelse alternatieve rockformatie Radiohead en 'Square One' van Coldplay.

Strand

Het duistere 'Exit' werd in de zwart-wit reconstructie gebruikt van datgene wat gebeurd zou kunnen zijn op het strand van Aruba. De huiveringwekkende beelden werden voorzien van de dreigende klanken van de song van U2.

'Exit' is afkomstig van het legendarische U2 album 'The Joshua Tree'(1987). Het nummer verhaalt over de donkere krachten van een religieuze man die al snel misdadig wordt en aan zijn eigen gekheid ten onder gaat.

Alibi

Het nummer werd ook door de Amerikaanse moordenaar Robert John Bardo gebruikt als alibi om zijn moord op actrice Rebecca Schaeffer te verklaren. De song zelf, zo vertelde Bono ooit, sluit muzikaal aan op 'Bullet The Blue Sky', een ander prijsnummer van het 'Joshua Tree' album.