AMSTERDAM - Antony Hegarty, bekend van Antony & The Johnsons zal binnenkort te horen zijn in een aantal nummers op het album van Hercules and Love Affair. Deze plaat staat vol dance die is geïnspireerd door oude house en disco.

Achter Hercules and Love Affair gaat de uit Brooklyn afkomstige DJ Andy Butler schuilt. Voor het maken van zijn titelloze debuutalbum dat in maart uit zal komen op het DFA-label (van LCD Soundsystem-frontman James Murphy) had Butler naast Antony ook hulp van producer Tim Goldsworthy (ook mede-eigenaar van DFA) en ontwerper Kim Ann Foxman.

Het resultaat is een plaat die ondanks de verwijzingen naar het muzikale verleden, toch erg fris en hip klinkt.

Steun

De nummers waarop Antony meezingt, waaronder de single Blind, behoeven eigenlijk geen uitleg. Iedereen die ooit kennis heeft gemaakt met zijn bijzondere stem is verkocht. Het lukte Antony immers om zonder noemenswaardige steun van radio en tv het theater Carré uit te verkopen.

Dit jaar zal overigens ook een regulier album van Antony met zijn Johnsons verschijnen. Deze plaat gaat The Crying Light heten en zal komende herfst uitkomen.

Luister hier naar Hercules and Love Affair