AMSTERDAM - De video die Will.i.am maakte ter ondersteuning van de campagne van Barack Obama is een regelrechte hit.

Het clipje, waarvoor de Black Eyed Peas-zanger een speech van de Democraat bewerkte tot een strijdlied, is al bijna twee miljoen keer bekeken sinds het vrijdag op YouTube werd gezet.

Will.i.am raakte geïnspireerd toen hij op televisie een toespraak van Obama bekeek. "Het was alsof hij tegen mij praatte", vertelt de zanger. "Ik wilde dat iedereen de speech zou zien en dat iedereen door zijn woorden net zo geïnspireerd zou raken als ik."

Sterren

In het nummer, dat 'Yes we can' heet, wordt de stem van Obama begeleid door muziek en een rap van Will.i.am. Een keur aan sterren, zoals John Legend, Scarlett Johansson, Nicole Scherzinger, Kate Walsh en Common, werkte mee aan het nummer.

Fan

Barack Obama zou een groot fan zijn van de video en zijn campagneleiders hebben gewezen op de clip. Inmiddels is het filmpje ook geplaatst op de site van de Democratische presidentskandidaat.

Will.i.am steunt Barack Obama, maar maakte de video niet om stemmen te verzamelen voor zijn favoriet. "Ik wil mensen erop wijzen hoe krachtig ze zijn", vertelt hij. "Het idee achter 'Yes we can' stopt niet als hij niet wint."