AMSTERDAM - De Spice Girls hebben via een video op hun website gereageerd op de geruchtenmachine die op gang is gekomen nadat de meidengroep vorige week aankondigde dat de tournee wordt ingekort.

"We wilden dat jullie het direct van ons horen", zegt Mel C. in het clipje. "Het spijt ons dat we niet in staat zijn om naar alle plekken te gaan waar we heen willen."

"De tournee is al veel langer doorgegaan dan we in eerste instantie dachten.", vertelt Geri Halliwell, die eraan toevoegt dat ze eerst in de veronderstelling was dat de reünie slechts één concert zou betekenen.

"Bedankt dat jullie allemaal zijn gekomen en het spijt ons dat we jullie niet allemaal kunnen bezoeken", vertelt Emma Bunton.

Reden

De Britse meidengroep voerde persoonlijke en familieverplichtingen op als reden voor het besluit. "We hebben allemaal kinderen en die moeten binnenkort weer naar school", zegt Victoria Beckham. "We hebben altijd gezegd dat onze kinderen prioriteit hebben."

De Spice Girls geven op 26 februari haar laatste concert in Toronto, Canada. De geplande optredens in Sydney, Beijing, Kaapstad en Buenos Aires komen te vervallen.