AMSTERDAM - De eerste zes bands die op het festival London Calling zullen optreden zijn bekend.

London Calling is een festival dat twee keer per jaar een weekend lang Paradiso laat veranderen in een broedplaats vol veelbelovende Britse bands. Zo was in het verleden het festival de plek waar bands als Editors, Kaiser Chiefs, Bloc Party en Franz Ferdinand hun eerste Nederlandse optreden gaven.

Publiekstrekkers

Iedere editie weet programmeur Ben Kamsma wel weer een paar bands te strikken die binnen een paar weken of maanden uit weten te groeien tot hypes of publiekstrekkers op grotere festivals. Tussen de eerste namen van de editie van 25 en 26 april zitten al van die potentiële namen.

The Ting Tings

Allereerst zijn daar The Ting Tings. Zij zijn door het Britse muziektijdschrift NME, die nooit vies van een hype, uitgeroepen tot een van de grote beloftes voor 2008. De band heeft in ieder geval al een contract bij een grote platenmaatschappij binnen en lijkt dus klaar voor het grote werk.

The Ting Tings - Great DJ

Joe Beaumont

Een andere belofte is Joe Lean and the Jing Jang Jong. Achter deze vreemde naam gaat Joe Beaumont schuil. Joe drumde in een verleden in The Pipettes en hij maakt nog steeds muziek die diezelfde sixties-sfeer uitademt alleen is het uitgangspunt meer indierock dan bubblegumpop. Een goed voorbeeld is de single Lonely Buoy:

Naast deze twee bands zijn ook Florence and the Machine, Make Model, Fryars en Exile Parade bevestigd. Passe-partouts, kaarten voor beide festivaldagen zijn al uitverkocht. Er zijn enkel nog losse kaarten te koop.