AMSTERDAM - Jay-Z is dit jaar de publiekstrekker bij het Britse rockfestival Glastonbury. Dat hebben de organisatoren van het evenement bevestigd.

Eerder hintte directeur Michael Eavis al dat er dit jaar een 'belangrijke donkere artiest uit New York' zou komen optreden op het festival.

Door een hiphopartiest te boeken voor het festival waar normaal gesproken vooral rockers optreden, wil Eavis 'breken met de traditie en iets totaal anders neerzetten'.

Aantrekkingskracht

"Hij zal jonge mensen onder de 25 aanspreken en een grote aantrekkingskracht op hen uitoefenen. Dat is anders dan onze traditionele artiesten zoals Radiohead, Coldplay, Muse en Oasis."

Glastonbury is een van de grootste Britse muziekfestivals. Op het festival staan naast grote namen uit de muziekwereld altijd acts op het gebied van dans, cabaret, circus en theater.

Landgoed

Het evenement wordt sinds 1970 georganiseerd op een landgoed in het zuidwesten van Engeland. Het terrein is eigendom van Michael Eavis. De organisatie hoopt de rest van de line-up voor het festival, dat dit jaar van 27 tot en met 29 juni wordt gehouden, nog tot juni geheim te houden.