HILVERSUM - Tot hun eigen verrassing en verbazing is het nummer When The Lady Smiles van de Golden Earring een van de campagneliedjes van Hillary Clinton. Dat heeft het management van de band maandag bevestigd.

"Ze spelen in totaal vijf nummers, als ze opkomt spelen ze When The Lady Smiles af", aldus de manager. Er is geen contact geweest tussen het management of de band en het campagneteam van Clinton. "Maar we zullen vast wel royalties krijgen."

Fans

De Haagse band werd door fans uit Amerika geattendeerd op het gebruik van het nummer in de campagne. Dinsdagavond is de band te gast bij Pauw & Witteman, om te praten over het hergebruik van hun hit en hun aanstaande optreden in Ahoy. Ook zullen zij een nieuw nummer ten gehore brengen.

In 1992 was Radar Love een van de campagneliederen van de echtgenoot van Hillary, Bill Clinton. De manager van de Nederlandse succesband vermoedt dan ook dat iemand die destijds in het campagneteam van Bill zat, nu in het team van Hillary zit. "Dat moet een fan zijn, of iemand die in ieder geval het repertoire van de Earring goed kent."