AMSTERDAM - Wat Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page betreft gaat de legendarische rockband weer op wereldtournee. Het vooralsnog eenmalige reünieconcert dat de bandleden vorige maand gaven in Londen heeft volgens hem laten zien dat de band 'muzikaal klaar is om weer bij elkaar te komen'.

De oorspronkelijke bandleden gaven het concert in de O2 Arena ter ere van hun overleden ontdekker Ahmet Ertegün. Na het bejubelde optreden staken geruchten de kop op dat de Britse band, bekend van klassiekers als 'Whole lotta love' en 'Stairway to heaven', weer zou gaan toeren. De bandleden zelf gingen echter nooit eerder op deze berichten in.

Volgens Page zou het zonde zijn om niet méér te halen uit alle voorbereidingen die voorafgingen aan het reünieconcert. "We hebben er net zo hard voor gewerkt als we vroeger voor een wereldtournee zouden doen", zei hij over de intensieve repetitieperiode.

Concrete plannen

De plannen voor een tournee zijn nog niet concreet, ondanks dat alle bandleden er volgens de gitarist positief tegenover staan.

Tot en met september is leadzanger Robert Plant in ieder geval nog bezig met de wereldtour die hij momenteel maakt met de Amerikaanse countryzangeres Alison Krauss. Op 14 mei treden zij op in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

Bonham

Robert Plant, gitarist Jimmy Page en bassist John Paul Jones gingen in 1980 na twaalf jaar uit elkaar na het overlijden van drummer John Bonham. Hij stikte in zijn eigen braaksel na overmatig alcoholgebruik. Tijdens het concert van december nam zijn zoon Jason zijn plaats in.