AMSTERDAM - Xander de Buisonjé is oververmoeid en kan daardoor voorlopig niet meer optreden. Dat meldde zijn manager Frank Boers donderdag.

Op advies van de huisarts treedt hij voorlopig een paar weken niet op. "Hij moest echt gas terugnemen om te voorkomen dat hij uitgeput zou raken", aldus Boers.

Amstel Live

De zanger ligt op bed en kan geen commentaar geven. "Het is heel vervelend, want het had niet op een vervelender moment kunnen komen: een dag voor de start van de Vrienden van Amstel Live die hij zou openen."

"Lulliger kun je het niet bedenken, maar ja, gezondheid gaat wel voor", zei Boers.

Manager

Op de website van Xander zegt de manager: "Hij voelde zich niet goed worden en ik heb een arts laten komen om te kijken wat er aan de hand was."

"Daarna is Xander uitgebreid onderzocht en de conclusie laat helaas niks aan onduidelijkheid over. Geluk bij een ongeluk is dat we er vroeg bij zijn en dat dan een aantal weken rust al heel goed z'n werk zal doen", aldus Boers.

optredens

Tot eind februari worden alle geplande optredens afgezegd en de verwachting is dat Xander vanaf maart zijn werkzaamheden kan hervatten.