AMSTERDAM - Het Amerikaanse label Fuego Records zegt te beschikken over live-opnames uit 1962 en is van plan deze uit te brengen op cd. Het zou gaan om de eerste opnames sinds Ringo Starr zich bij de band voegde.

De muziek is afkomstig van een dj die op dezelfde avond als The Beatles geprogrammeerd stond in de Star Club in Hamburg. De dj heeft sinds die bewuste avond niets meer met de tapes gedaan.

Totdat hij onlangs contact opnam met de Britse producer Jeffrey Collins. Collins probeert nu de muziek via een klein label uit Miami uit te brengen, als Apple Corps daar tenminste geen stokje voor steekt. Apple, het officiële label beraadt zich nog over eventuele stappen tegen Collins en Fuego Records.

Live-versies

De opnames bevatten niet eerder gehoorde live-versies van Lovesick Blues van Hank Williams en Do You Believe van Maurice Williams. Daarnaast bestaat het optreden ook uit wat meer bekendere nummers als Twist and Shout, Saw Her Standing There en Money. Een eventuele releasedatum is nog niet bekend.