GRONINGEN - DJ Armin van Buuren heeft zaterdagavond de Popprijs 2007 gewonnen op het muziekfestival Noorderslag in Groningen. De prijs is bestemd voor de band of artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

De jury roemde Van Buuren om zijn creativiteit in combinatie met zijn zakelijk inzicht. "Hij is over de hele wereld bekend als ambassadeur van de trancemuziek."

Boe-geroep

Van Buuren was zelf niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Zijn broer deed dat, onder luid boe-geroep van het publiek, voor hem. De keuze voor Van Buuren was verrassend. Getipt voor de prijs werden vooraf Van Velzen en Krezip.

Vorig jaar won muzikant Spinvis de prijs, die bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een beeld. De Popprijs werd in 1986 voor het eerst uitgereikt aan Mathilde Santing. In de jaren daarna viel de eer te beurt aan onder meer Ali B., Herman Brood, 2 Unlimited en rockband Within Temptation.

Live verslag

Noorderslag beleeft dit jaar de 21e editie. De NOS deed dit jaar voor het eerst op televisie live verslag van het festival.