Popmuziek in Nederland begon vijftig jaar geleden met de single Rock Little Baby of Mine van The Tielman Brothers. Om dit te vieren gaat vrijdagmiddag op Noorderslag een jubileumjaar in.

Om er iets heel speciaals van te maken hebben een groot aantal organisaties en bedrijven zich gebundeld, waaronder de NPS, OOR, Universal Records en Noorderslag.

Dit alles komt samen in de Stichting 50 Jaar Nederpop die zich vrijdagmiddag om drie uur zal presenteren in de Patio van de Groningse Oosterpoort.

Tijdens een speciale persconferentie in de zal het bestuur van de stichting 50 Jaar Nederpop zich presenteren, haar doelstellingen formuleren, het logo bekend maken en de vele spectaculaire plannen voor het popjaar 2008 ontvouwen.

Ontstaansgeschiedenis

Daarnaast wordt aan de hand van de eerste Tielman Brothers-single nog eens de ontstaansgeschiedenis van de Nederpop geschetst.

Hier aan voorafgaand en aansluitend zullen vele coryfeeën van de Nederlandse popgeschiedenis hun visie geven over de Nederlandse popmuziek. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan Ernst Jansz, Def P., Spinvis en Jan Akkerman.