AMSTERDAM - Het concert Vrienden van Amstel Live!, dat deze zomer moet plaatsvinden in de Rotterdamse Kuip, gaat mogelijk niet door. Bierbrouwer Heineken, waartoe Amstel behoort, zou een stokje willen steken voor het evenement nu er ruzie is ontstaan met het bureau dat het concert organiseert.

Dat meldt De Telegraaf donderdag. Het geschil dat Heineken heeft met One And Only Productions gaat om de verdeling van de opbrengsten van het Vrienden van Amstel Live!-concert dat in juli plaatsvond.

Winstgevend

One and Only organiseert al tien jaar de succesvolle concertreeks onder de naam Amstel Live!. In de beginjaren leed de bierbrouwer een fors verlies op de concerten, maar inmiddels is het evenement behoorlijk winstgevend.

"Heineken wenst niet deel te nemen aan het concert, waardoor het evenement onder een andere naam georganiseerd dient te worden", vertelt Adonna Alkema, de advocaat van de bierbrouwer.

Voor het concert, waar onder anderen Van Dik Hout, Di-Rect en Frank Boeijen komen optreden, zijn al duizenden kaarten verkocht.