AMSTERDAM - Het Utrechtse poppodium Tivoli gaat dit jaar voor het eerst een buitenfestival organiseren in de Domstad, samen met de Muziekpaleispartners SJU en Vredenburg.

"We spelen al een aantal jaar met het idee om een dergelijk buitenfestival te organiseren", zegt Margriet van Kraats, directeur van Tivoli. "Heel concreet is het nog niet, een datum en locatie moeten we nog zoeken."

Ingrediënt

Popmuziek zal een belangrijk ingrediënt worden op het festival. "Maar ook klassiek jazz zal waarschijnlijk te horen zijn, we willen het immers samen met onze partners van het nog te verrijzen Muziekpaleis organiseren, het Vredenburg en jazzpodium SJU."

Daarnaast zullen er ook aantal 'bouwputconcerten' worden georganiseerd.

Groei

Tivoli kan dergelijke projecten mede starten door het alsmaar toenemende bezoek. Van Kraats: "Drie jaar op rij maken wij al een groei door en dat geeft ons houvast voor de toekomst."

Dit jaar lieten poppodia Tivoli Oudegracht en Tivoli de Helling een gezamenlijke groei zien van ruim zeven procent. Dat komt neer op 290 duizend popliefhebbers. "Dat is goed voor ons, maar ook voor de stad", aldus Van Kraats.