MEMPHIS - De familie Presley heeft grootse plannen met landgoed Graceland in het Amerikaanse Memphis. Dat heeft Priscilla Presley dinsdag gezegd tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van de viering van de geboortedag van Elvis Presley.

Hoe de plannen eruit zien maakte de vrouw van de overleden megaster niet bekend.

Michel van Erp is vicevoorzitter van de Nederlandse Elvis-fanclub 'ElvisMatters'. Hij was met 24 landgenoten uitgenodigd om de bijeenkomst dinsdag bij te wonen.

Uitbouw

"Priscilla vertelde dat in de loop van het jaar meer bekend zal worden over de plannen. Wij denken dat het zal gaan over de verdere uitbouw van het landgoed en over de omliggende musea", aldus Van Erp.

Op 8 januari is het 73 jaar geleden dat Elvis Presley werd geboren. Volgens Van Erp komt er steeds meer aandacht voor zijn geboortedatum. "We stonden vandaag met ongeveer duizend mensen binnen de muren van het landgoed, maar buiten stonden ook veel fans."

Verjaardag

"Zijn sterfdag, op 16 augustus, trekt nog altijd veel meer belangstellenden maar zijn verjaardag is dus in opkomst."

De Nederlanders waren "dolenthousiast" dat ze erbij konden zijn. "De verjaardagstaarten werden aangesneden en vervolgens werd er 'happy birthday' gezongen. De taarten, met meerdere afbeeldingen van Elvis, smaakten goed."