AMSTERDAM - René Froger heeft zijn theatertoer verplaatst naar het najaar. De zanger heeft in verband met de Toppers-concerten in mei te weinig tijd om zijn show goed voor te bereiden, zo zegt zijn promotor Marco de Koning dinsdag. "Hij wil een mooie nieuwe show geven."

Ook zijn jubileumoptredens, die op 14 en 15 december plaatsvonden in Ahoy Rotterdam, hebben hun tol geëist. De 47-jarige artiest heeft besloten om langer de tijd te nemen om de show voor te bereiden.

Single

Bij de tournee staat Frogers nieuwe Nederlandstalige materiaal centraal. Eind vorig jaar verscheen de single 'Doe maar gewoon'.

Het televisieprogramma Shownieuws stelde maandag dat de uitgestelde theatertoer, die volgende maand van start zou gaan, te wijten is aan een tegenvallende kaartverkoop.

Zaalvulling

Daar is niets van waar, stelt De Koning. "Al in de abonnementsperiode van de theaters ging de verkoop hartstikke goed. We hadden een goede zaalvulling."

Wie kaartjes heeft gekocht voor een van de optredens, krijgt automatisch bericht over de nieuwe concertdata. Op 23 en 24 mei staat Froger in de Amsterdam Arena met zijn collega-Toppers Gerard Joling en Gordon.