AMSTERDAM - Net als Prince vorig jaar, zal Michael Jackson dit jaar een reeks concerten geven in de Londense O2 Arena. Het zou in eerste instantie gaan om zeven of tien concerten. De optredens zullen in het teken staan van het 25-jarig jubileum van het hitalbum Thriller.

Er bestaat een grote kans dat Jackson tijdens deze shows het album integraal zal gaan vertolken. Dit is namelijk een grote wens van een van de organisatoren.

Michael Jackson zelf heeft hierover blijkbaar niet zoveel in te brengen, voor hem zijn de concerten vooral een manier om van zijn torenhoge schulden af te komen. Deze zouden inmiddels zo'n 220 miljoen euro bedragen.

Whitney Houston

Volgens de krant The London Paper zouden de concerten al in februari zijn. De krant beroept zich op een zeer betrouwbare, maar anonieme bron. Naast Michael Jackson heeft overigens ook Whitney Houston plannen voor een concertreeks in het Londense stadion.

Album

Naast deze concerten zal Thriller ook worden herdacht met een speciale uitgave van het album. Hierop staat ondermeer het duet The Girl Is Mine dat Michael Jackson oorspronkelijk met Paul McCartney opnam.

Op de nieuwe versie van het nummer is de ex-Beatle niet meer te horen, maar horen we naast Wacko Jacko alleen de stem van will.i.am van de Black Eyed Peas.

Rechten

De reden hierachter zou een langdurende ruzie tussen Jackson en McCartney over de rechten van de Beatles-catalogus. Michael Jackson kocht deze in 1985 voor 47.5 miljoen dollar. Paul McCartney was hier destijds zeer verbolgen over.