Sebastian Bach kennen we vooral als zanger van de heavy metalband Skid Row. De gloriedagen van Skid Row mogen dan al heel wat jaren achter ons liggen, toch weet Bach anno 2007 een heerlijk nostalgische plaat af te leveren, waarop ook oude bekende Axl Rose op een drietal nummers meedoet.

Samen zorgen de heren voor een nostalgische reis terug naar de periode dat rockmuziek nog geen invloeden van bijvoorbeeld grunge kende. Iedereen die vroeger naar Skid Row of Guns 'n Roses luisterde zal kunnen genieten van deze cd. Zeker vanwege het feit dat er eindelijk eens positief muzikaal nieuws valt te melden rondom Axl Rose, die nu alweer elf jaar bezig is met het Guns 'n Roses-album Chinese Democracy.

Rose zingt mee in drie nummers op Angel Down, welke meteen ook de beste tracks van het album zijn. Het typische stemgeluid van Rose, samen met de strakke en stevige begeleiding, versterken de hoop dat het op een dag goed zal komen met hem en zijn eeuwigdurende albumopnamen en tot die tijd kunnen we even prima af met dit tussendoortje.

Vroeger

Als minpunt valt eventueel aan te voeren dat Sebastian Bach nog steeds de muziek maakt die hij vroeger maakte, maar aangezien bijna geen enkele band nog albums in dit genre maakt die van dit niveau zijn is Angel Down een aangename muzikale verrassing. Dit soort muziek sprak immers eind jaren tachtig, begin jaren tachtig een zeer groot publiek aan.

Het is fijn om te horen dat Sebastian Bach na jaren vol rolletjes in tv-series als The Gilmore Girls en allerlei reality-programma's op MTV eindelijk weer de muzikale draad oppakt en ook meteen zo'n lekkere plaat aflevert. Hopelijk heeft hij hierbij zijn muzikale vriend Axl Rose op ideeën gebracht.