AMSTERDAM - Hij mag dan het imago hebben van een gevaarlijke gangsterrapper, in werkelijkheid is 50 Cent een zachtaardige kindervriend.

Dat bewees de Amerikaanse artiest dinsdagavond, toen hij in Amsterdam een ongeveer 5-jarig blond meisje het podium op trok in plaats van één van de vele mooie vrouwen.

Opluchting

Het verschrikte kind wandelde aan de hand van de wereldster even over het podium. Nadat 50 even een dansje voor haar had gedaan, werd het meisje tot haar opluchting snel weer van het podium afgehaald.

Eerder op de dag liet 'Fifty' ook al blijken dat zijn hart smelt voor zijn jeugdige fans. Tijdens een signeersessie in een overvolle muziekwinkel in Amsterdam duldde de zanger geen fotomomenten met zijn fans.

Poseren

Mensen die het waagden om met een camera in zijn buurt te komen, werden door het beveiligingspersoneel zonder pardon de zaak uitgewerkt. Een klein jongetje kreeg het wel voor elkaar om 50 Cent op de gevoelige plaat vast te leggen. De rapper en zijn entourage namen uitgebreid de tijd om te poseren voor een foto met het kind.

De show die 50 Cent ter promotie van zijn nieuwe album 'Curtis' in de Heineken Music Hall gaf, duurde een klein anderhalf uur. Alle grote hits kwamen voorbij, zoals 'P.I.M.P.' en 'Candy shop'.

Joint

De 32-jarige artiest werd vergezeld door rappers Tony Yayo en Lloyd Banks, die meer aan het stereotype beeld van een rapper voldeden. Zo staken de twee tijdens de show een grote joint op.

De show eindigde met het nummer 'In da club', waarna 50 Cent zijn schoenen, shirts en pet in het publiek gooide. Even leek het erop dat hij in zijn ondergoed het podium zou verlaten, maar op het laatste moment knoopte 'Fifty' zijn broek toch maar weer dicht.

Luister hier naar 50 Cent

50 Cent in Amsterdam