UTRECHT - Dj Armin van Buuren geeft volgend jaar april een groot concert in de Jaarbeurs in Utrecht. De nummer één van de wereld draait op 19 april in Utrecht zijn negen uur durende Armin Only-set.

Dat is woensdag bekendgemaakt, de voorverkoop begint zaterdag.

Het optreden is het derde in de reeks van Armin Only-concerten, de vorige twee waren in Ahoy Rotterdam. "Het was misschien logisch geweest om weer naar Ahoy te gaan, maar ik wilde iets anders."

Wereldtournee

Het optreden in Utrecht is tevens de eerste van de wereldtournee van Van Buuren. "Daarna geven we nog zes of acht optredens in onder meer Canada, Australië en Argentinië."

De dj gaat naar plaatsen waar hij al eerder met succes heeft opgetreden. "Ik wil met Armin Only niet voor halflege zalen staan, daarvoor kost dit concept teveel energie en tijd."

Imagine

Tegelijk met het optreden in de Jaarbeurs, komt ook een nieuwe cd van de dj uit, Imagine. Daarop werkt Van Buuren samen met diverse gastmuzikanten, die ook meegaan op wereldtournee.

Hij wil nog niet zeggen wie dat zijn. "Ik vind het te makkelijk om het nu al te vertellen, het is toch veel stoerder om het een verrassing te laten?"

Zintuigen

Imagine is ook het thema van Armin Only. "Tijdens het optreden gaan we de zintuigen prikkelen. Dat kan op allemaal verschillende manieren, met bijvoorbeeld reuk, zicht en geluid."

De dj zit in de tussentijd overigens niet stil. Met kerst draait hij onder meer in Belfast en Liverpool, op oudejaarsavond staat hij in Buenos Aires.

Van Buuren werd dit jaar door de lezers van het toonaangevende blad DJ Mag uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Tiësto mocht zich eerder ook al de beste van de wereld noemen.