LONDEN - De legendarische Britse rockband Led Zeppelin heeft maandagavond voor het eerst in bijna twintig jaar weer een concert gegeven.

Zanger Robert Plant, gitarist Jimmy Page en bassist John Paul Jones werden voor de gelegenheid bijgestaan door Jason Bonham, de zoon van de in 1980 overleden drummer van de band.

Het concert, dat plaatsvond in de 02-Arena in Londen, werd bijgewoond door 20.000 uitzinnige fans. Hoewel de band heeft gezegd dat het een eenmalige reünie betrof, gaan er al geruchten over een langere tournee.

Maandagavond speelde het viertal zestien nummers, waaronder grote hits als Stairway to Heaven, Good Times Bad Times, Black Dog, Dazed and Confused en Whole Lotta Love.

Hoewel de overgebleven bandleden nog een aantal maal samenkwamen, onder meer voor Live Aid en MTV Unplugged, betekende de dood van Bonham in 1980 het einde van Led Zeppelin. Van de legendarische groep gingen meer dan 300 miljoen platen over de toonbank.

Overbelast

Toen het reünieconcert werd aangekondigd, raakte de website die de kaarten verkocht zwaar overbelast. Meer dan een miljoen fans probeerden één van de 20.000 kaarten te pakken te krijgen. Recent betaalde een Schot op een veiling 170.000 dollar voor twee plaatsbewijzen.

Onder de aanwezigen bevonden zich onder meer hotelerfgename Paris Hilton en de Griekse miljardairszoon Stavros Niarchos, met wie zij een knipperlichtrelatie onderhoudt.