AMSTERDAM - De Babyshambles moesten het donderdag tijdens een optreden in Londen zonder voorman Pete Doherty stellen. Maar bassist Drew McConnell en drummer Adem Ficek wilden het concert toch door laten gaan, en daarom mocht een fan uit het publiek de zieke Doherty vervangen.

Nadat het publiek verteld was dat Doherty niet op was komen dagen wegens ziekte, zei McConnel: "Mijn naam is Drew en dit is Adam. Deze situatie is nogal genant. Adam en ik staan hier, maar de twee andere bandleden (Doherty en gitarist Mick Withnall) zijn afwezig. Dat is behoorlijk vervelend."

Vervolgens vroeg de Babyshambles-bassist aan het publiek of er iemand was die op het podium wilde komen zingen en gitaar spelen. De 18-jarige Jamie Dell uit Newcastle had daar geen problemen mee, en zong vervolgens het nummer 'Carry On Up The Morning'.

McConnell ontkende na afloop van het concert dat Doherty weer aan de drugs is. "Pete heeft een legitieme reden om hier vanavond niet te zijn", zo zei hij tegen journalisten.

Afkicken

Doherty is hard bezig om af te kicken van zijn drugsverslaving. Onlangs verbleef hij een tijdje in een Britse afkickkliniek. Hoewel hij kort daarna een terugval had, zit hij naar eigen zeggen op het goede pad.

Het afgelopen jaar zegden de Babyshambles meerdere malen optredens af wegens de drugsproblemen van Doherty.

De band komt in januari voor twee concerten naar Nederland. Hun laatste album, Shotter's Nation, kwam in oktober uit.