DEN HAAG - Gebarentolken, een trilvloer en diverse VJ's zijn de ingrediënten van een bijzonder muziekevenement in het Haagse poppodium Paard van Troje. Doven, slechthorenden en horenden staan daar op 16 februari zij aan zij op de dansvloer.

Het initiatief voor dit concept komt van Mutesounds, een groep van vier Haagse studenten die dit jaar de Lenteprijs wonnen. Het prijsbedrag (10.000 euro) steken ze in een housefeest waarvan zowel doven als horenden kunnen genieten. Dat lieten de Hagenaars vrijdag weten.

Doel van de studenten is om horecaondernemers te stimuleren meer voor doven te doen. Een simpele trilvloer is volgens de jongeren al genoeg om ook niet-horenden een leuke avond te bezorgen.

Dj's

Tijdens het muziekevenement staan diverse dj's en een band op het podium. Namen wil Maks Oosterbaan van Mutesounds nog niet prijsgeven. "Maar er komt in ieder geval een bekende dj uit de house-scène."

Volgens de Haagse student is niet iedere muziekstijl geschikt voor doven. "Een flinke hoeveelheid bass is essentieel. House en hiphop zijn dan ook geliefde stijlen bij doven en slechthorenden", aldus Oosterbaan.