AMSTERDAM - Madonna heeft maandag in New York haar nieuwe cd laten horen aan haar platenlabel Warner Bros. Dat meldde de Amerikaanse fansite Drowned Madonna dinsdag.

De speciale luistersessie had een snoepjes-thema, ter illustratie bij het nummer 'Candy shop', dat de popkoningin opnam met hiphopper Pharell Williams.

Eerder dit jaar lekten via het internet al enkele nieuwe nummers uit, waaronder 'Candy shop' en 'The beat goes on', eveneens een samenwerkingsproject met Williams, frontman van de hiphopband N.E.R.D.

De uiteindelijke mix van het nog titelloze album is echter pas vorige week afgerond, zo zei de 49-jarige megaster maandag.

Eerste single

In het totaal liet Madonna tien van de dertien nummers horen van haar elfde studioalbum. Nadat het stemmige '4 minutes to save the world' was gedraaid, vroeg de zangeres aan de aanwezigen of ze dat nummer of 'Candy shop' het liefst als eerste single zouden zien.

De blondine trok een beteuterd gezicht toen het merendeel van de luisteraars de voorkeur uitsprak voor '4 minutes to save the world'.

Titels

Na de korte stemronde werden 'The beat goes on', 'Miles away' en 'The devil wouldn't recognize you' gespeeld. Van de overige nummers weigerde Madonna de titels te geven.

Eén van die nummers beschreef de moeder van drie als een 'psychologische mindfuck'. In de liedtekst vraagt ze zich af wie de slaaf is en wie de meester en of jij het bent die de hond uitlaat of andersom.

Contract

Naar verwachting ligt de nieuwe plaat van Madonna begin volgend jaar in de winkel. Het is het laatste studioalbum die ze maakt bij Warner Bros. Half oktober werd bekend dat ze haar langlopende contract bij de muziekgigant niet heeft verlengd. Voor een som van naar schatting 81 miljoen euro heeft ze een 10-jarig contract getekend bij Live Nation.