Met het album Who's Your Momma nemen we definitief afscheid van Nederlands bekendste rockchick en verwelkomen we mamma Anouk.

Who's Your Momma, die ze opnam onder de supervisie van de beroemde Amerikaanse muziekproducer Glen Ballard, is anders dan we van Anouk gewend zijn. Geen ruige rock, geen opwindende popliedjes, maar een plaat vol met jazz- en soulinvloeden.

De zangeres lijkt hiermee haar muzikale verleden uit te zwaaien, op zoek naar nog niet eerder betreden paden.

Wakker

Het resultaat is een voortkabbelende cd die lekker in het gehoor ligt, het album weet echter nergens in uit te blinken. Alleen de energieke single 'Good God' schudt je als luisteraar halverwege wakker. Maar ondanks de krachtige en zuivere stem van Anouk kabbelt de plaat daarna weer op hetzelfde niveau voort.

Voor haar nieuwste plaat schakelde de zangeres verschillende grootheden uit de muziekwereld in. Voor de video van haar nieuwste single 'Good God' deed ze een beroep op Jonas Åkerlund. Deze filmregisseur maakte tal van clips voor bekende internationale artiesten.

Ballard

Ook trok ze producer Glen Ballard aan om de cd te produceren. Hij werkte onder andere samen met artiesten als Aerosmith, Alanis Morissette en Celine Dion. Tevens won hij een drietal Grammy's.

Of Anouk er goed aan heeft gedaan om met Ballard samen te werken is te betwijfelen. Alle nummers zitten stuk voor stuk prima in elkaar, maar het klinkt allemaal te gepolijst. Van Anouk verwacht je een zekere vorm van rauwheid.

Maar misschien moeten we maar accepteren dat de zangeres ouder wordt en haar 'pubermuziek' inruilt voor een volwassener geluid. Een geluid dat prima te verhappen is, maar het is wel even wennen.

Luister hier naar 'Who's Your Momma' van Anouk