Hind naar Eurovisiesongfestival

AMSTERDAM - Hind doet volgend jaar mee aan het Eurovisiesongfestival. De zangeres gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens het festival dat ditmaal in Servië wordt gehouden, zo maakte de NOS vrijdag officieel bekend. Ze zal een Engelstalig nummer vertolken.

Het gerucht ging al langer dat Hind namens Nederland zou uitkomen, maar de NOS wilde het niet bevestigen.

Het songfestival kent dit jaar een andere opzet. In plaats van één zijn er twee halve finales waaraan alle landen (behalve Duitsland, Frankrijk, Engeland en Spanje) moeten meedoen.

Idols

De 22-jarige Hind Laroussi (3 december wordt ze 23 jaar) werd bekend nadat ze derde werd bij de eerste editie van Idols, achter Jamai en Jim. De Nederlandse/Marokkaanse zangeres bracht eerder twee cd's uit, de verkoop daarvan viel tegen.

Hind toonde zich vrijdag verrast dat ze was benaderd maar zegt er heel veel zin in te hebben. Het nummer dat ze gaat zingen, is nog niet bekend. Componisten kunnen een lied insturen, en ook Hind zelf gaat enkele nummers schrijven. Daaruit volgt uiteindelijk een keus.

De NOS zendt de halve finale waarin Hind meedoet rechtstreeks uit. De finale zal ook live te zien zijn.

Veranderingen

Algemeen directeur Gerard Dielessen van de NOS zei blij te zijn met de veranderingen in de organisatie van het festival. Zonder die aanpassingen zou Nederland sterk hebben overwogen niet meer mee te doen, zei hij. Oostenrijk heeft al afgezien van deelname, omdat niet kwaliteit maar geografische ligging zou bepalen wie er wint.

Vorig jaar deed Edsilia Rombley mee voor Nederland, zij ging onderuit in de voorronde. Het festival werd door de Servische Marija Serifovic gewonnen.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie