Concert Roisin Murphy is verkleedpartijtje

AMSTERDAM - Het concert dat Roisin Murphy donderdagavond in Amsterdam gaf, leek op een modeshow. De Ierse zangeres, die bekendstaat om haar voorliefde voor hippe kleding, verkleedde zich tussen de nummers door meerdere keren aan de zijkant van het podium.

De voormalige zangeres van Moloko, die begon met het nummer 'Cry baby', kwam op in een zwarte strakke broek, een wit topje en een beige jas met pofmouwen. Later kwamen nog meer modieuze outfits voorbij, die varieerden van een mouwloze roze bontjas tot een zwarte lange cape.

Glitterstenen

Ook de accessoires mochten niet ontbreken. De blondine droeg afwisselend roze en witte baretten, een grote zwarte hoed, en een zwarte zonnebril die zo bedekt was met glitterstenen dat het maar de vraag was of ze er doorheen kon zien.

In een overvol Paradiso zong Roisin nummers als 'You know me better', 'Dear Miami', 'Sow into you' en 'Movie star'. Elk nummer werd vergezeld door een bijpassende lichtshow en afbeeldingen op een wit doek.

Grond

De show werd met een 'knockout' afgesloten. De 34-jarige zangeres werd door haar achtergrondzangeressen op de beat van de muziek 'in elkaar geslagen' en viel aan het einde van het nummer op de grond. Nadat de band en de zangeressen het podium hadden verlaten, stond de zangeres op en marcheerde ze het podium af. Ze wuifde het publiek gedag met een kushandje.

Roisin Murphy treedt vrijdagavond op tijdens het STRP-Festival in Eindhoven, waar ook artiesten als Soulwax, 2 Many dj's, Sebastian en Mr. Oizo te zien zijn.

Luister hier naar Roisin Murphy

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie