T.IF.T grote kanshebber op Amsterdamse popprijs

ALKMAAR - T.IF.T , een van de meest talentvolle nieuwe bands uit Noord Holland, speelt zaterdagavond in de Melkweg voor de Amsterdamse popprijs. Ze worden een van de grote kanshebbers voor de prijs genoemd.

Hun muziek wordt in de Noord Holandse pers omschreven als een ideale mix van Radiohead en Incubus. We hebben hier dus te maken met een bijzondere band.

Popprijs

In eerste instantie konden bands hun demo's insturen. Daaruit werden 35 bands uitgekozen die in diverse rondes hun klasse konden laten zien. Met twaalf bands in de halve finale in Paradiso bleven er uiteindelijk zes over. Deze zes bands spelen nu een finale in de Melkweg.

Basis

De huidige line-up van T.IF.T (The Infinite Theory) ontstaat in 2003 en vanaf 2004 wordt er flink door de provincie gespeeld. Op basis van een eerste demo wordt de band geselecteerd voor Noord Hollands Glorie en beland daar uiteindelijke op een verdienstelijke derde plek.

Optredens worden er vervolgens gegeven door het hele land maar ook worden er grotere optredens gegeven op het vermaarde Eurosonic, het last Minute Summer Event in Den Helder, Zomerpop en Zandstock. Een videoclip brengt de band uit op de Noord Hollandse zenders.

Zomerfestivals

Op basis van een tweede en derde demo komt de band al snel op de grotere zomerfestivals terecht en bouwt met optredens in Rambler, 013, Paard van Troje, Paradiso, Atlantis en Manifesto een steeds grotere naam op. En nu dus in de finale van de popprijs van Amsterdam.

Grappig feit is dat de band na de halve finale in Paradiso na hun optreden gelijk benadert werd door de Britse afdeling van Sony Records. Een voorbode op wat komen staat? Hun verrassend gevarieerde songs slaan bij het publiek al erg aan, nu zien wat de jury zaterdag besluit.

Luister hier naar T.IF.T

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie