Ryan Adams - Everybody Knows EP

Dat Ryan Adams een enorm arsenaal aan ongebruikte songs heeft mag zo langzamerhand wel bekend zijn. Van zijn nieuwe single 'Everybody Knows' heeft hij gelijk maar een acht songs tellende EP gemaakt.

Met twee volledig nieuwe tracks en vijf live in de studio opgenomen tracks een fraaie aanwinst op zijn veelzijdige repertoire.

Easy Tiger

Na in 2005 maar liefst drie albums te hebben uitgebracht ('Cold Roses','Jacksonville City Nights' en '29') nam Ryan Adams twee jaar de tijd voor zijn laatste album 'Easy Tiger', wat net na de zomer verscheen.

Op basis van goede berichten vooraf, zorgde het album vooral in thuisland Amerika voor een geweldige boost in zijn carrière toen het album gelijk de album Top 10 binnenkwam. De fijne collectie vier en vijf sterren songs van het album bezorgen Adams een nieuw hoogtepunt in zijn artistieke carrière.

Everybody Knows

Met 'Everybody Knows' een van de hoogtepunten van het 'Easy Tiger' album, als trekker is er een rijk gevulde EP verschenen. (In Amerika verscheen de EP reeds als zeven track EP onder de titel 'Follow The Lights'). De twee erg mooie tracks 'Follow The Lights' en 'My Love For You Is Real' schreef hij speciaal voor de populaire Amerikaanse tv serie October Road.

Met zijn Cardinals, met onder andere Neal Casal in de gelederen, zijn de overige vijf tracks live in de studio opgenomen. Lekker relaxed en sober opgenomen klinken de songs puur en emotievol. Het is Adams op zijn allerbest.

Opvallend is het met Norah Jones geschreven nummer 'Dear John'. Maar ook de fraaie cover van Alice In Chain's 'Down In The Whole', geschreven door Jerry Cantrell en al enkele jaren een live favoriet van Adams, verdient een eervolle vermelding.

Luister hier naar Ryan Adams

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie