Jack van Gelder zingt met René Froger

AMSTERDAM - Sportpresentator Jack van Gelder gaat zingen met René Froger. Tijdens de twee concerten van Froger op 14 en 15 december in Ahoy zingt Van Gelder een medley van bekende liedjes van componist Harry Bannink en tekstschrijfster Annie M.G. Schmidt.

Volgens Froger is Jack geen vreemde keuze, en is hij bijzonder muzikaal. "Geloof het of niet, maar Jack kan heel goed zingen", vertelde hij in de ochtendshow van Edwin Evers op Radio 538.

Optreden

Het is niet voor het eerst dat de sportjournalist zingend op de planken staat. Een jaar geleden mocht hij voor het Tros tv-programma Portret van een Passie een optreden verzorgen in de musical 'Mamma Mia'.

Na de uitzending werd hij door Erwin van Lambaart, directeur van Joop van den Ende Theaterproducties, gevraagd voor negen optredens in Ahoy tijdens 'Musicals in Ahoy 2006'. Zijn werkgever NOS stak hier een stokje voor. Hij mocht niet meedoen omdat het uitstapje volgens de NOS niet in zijn werkschema paste.

Rappen

Niet alleen Van Gelder is te gast tijdens 'René Froger live in Ahoy 2007'. Froger heeft zijn goede vriend Lange Frans uitgenodigd om mee te rappen, en ook Jeroen van der Boom is present.

Froger blikt tijdens de show terug op zijn carrière. De 47-jarige Amsterdammer zingt zijn allergrootste hits en liedjes van zijn nieuwe Nederlandstalige album 'Doe maar gewoon'. De gelijknamige single behaalde dit jaar de tweede plaats in de singlelijst van de Mega Top 100.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie