Platendeal Bearforce1 in Japan en Engeland

AMSTERDAM - De Nederlandse homoband Bearforce1 heeft een platencontract getekend in Japan en Engeland en op de Filippijnen. Dat heeft hun zegsman dinsdag bekendgemaakt.

De eerste single, Bearforce1, wordt begin 2008 in die drie landen uitgebracht.

In Japan brengt distributeur AVEX het nummer uit, op de Filippijnen Universal Records en in Engeland platenlabel Absolute Records. Dit is de maatschappij die onder meer ook Shirley Bassey, Herbie Hancock, Bananarama en The Editors onder contract heeft.

Homoseksuelen

De frivole formatie, die bestaat uit vier harige homoseksuelen, verwierf de afgelopen maanden vooral bekendheid via internet. De videoclips van zowel de eerste hit als de kerstsingle werden op de site YouTube veelvuldig gedownload. De mannen maakten recent een succesvolle tournee door Amerika.

Het viertal lanceert donderdag op het Leidseplein in Amsterdam de nieuwe kerstsingle, een medley van kerstklassiekers als Sleigh Ride en Santa Claus Is Coming To Town. Verder staan er optredens in Duitsland, Engeland en Ierland op het programma.

Songfestival

Uit een onderzoek van het jongerenblad Expreso blijkt dat een meerderheid van de homoseksuelen wil dat Bearforce1 Nederland vertegenwoordigt op het komende Eurovisie Songfestival.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie