Rel om nieuwe clip van Junkie XL

AMSTERDAM - Voor de video bij de nieuwe single, met de illustere titel Fuck More, besloot Junkie XL de hulp in te roepen van DJ Joost van Bellen. Deze was meteen gecharmeerd van het nummer en ging samen met zijn vaste VJ aan de slag, tot groot ongenoegen van de platenmaatschappij.

Deze VJ, Gerald van der Kaap (beter bekend als 00Kaap), ging helemaal los en maakte, geheel in stijl met de titel van het nummer een vuige video.

Censureren

Het management van Junkie XL voorzag bij het bekijken van het script problemen met het label in Canada (dat Junkie XL ook al heeft afgekort tot JXL) en vroeg van der Kaap het een en ander te censureren. Uiteindelijk verscheen er na lang overleggen tussen alle partijen een goedgekeurd script.

Helaas schrokken de Noord-Amerikanen zich wederom rot bij het zien van de eerste beelden. Vervolgens zijn, als tegemoetkoming, alle beelden die maar enigszins aanstootgevend kunnen zijn, weggekrast door Van Bellen en van der Kaap, met een bijzonder resultaat als gevolg.

YouTube

Het behoeft geen uitleg dat de platenmaatschappij nog steeds niet blij is met deze actie en dat de clip momenteel alleen nog maar te zien is op de Youtube-pagina van Gerald van der Kaap.

De video van 'Fuck More':

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie