AMSTERDAM - Volgend jaar verschijnt er voor het eerst sinds 2001 weer een nieuwe plaat van Michael Jackson. In een interview met het tijdschrift Ebony bevestigde de zanger dat hij daarop samenwerkt met Kanye West en will.i.am van de Black Eyed Peas.

Het album, dat waarschijnlijk 7even gaat heten, is volgens ingewijden doorspekt met hiphopinvloeden. Naast Kanye West en will.i.am gaan ook de namen van 50 Cent, John Legend en Akon rond in het geruchtencircuit.

Doodgewerkt

Jackson liet in het interview weten dat hij het tegenwoordig bewust rustiger aan doet en verwees daarbij naar James Brown en Jackie Wilson die zich zo goed als doodgewerkt zouden hebben.

Michael Jackson stapt de laatste tijd steeds vaker weer naar de voorgrond. Afgelopen maand verscheen er een uitgebreide fotoshoot in het blad L'Uomo Vogue en ook bij het interview met Ebony is een fotoserie met de zanger geplaatst.

Plaat

Een releasedatum van het nieuwe album is niet bekend. In eerste instantie zou de plaat al op 17 september van dit jaar verschijnen, maar dat gaat nu hoogstwaarschijnlijk begin 2008 worden.

Naast de release van een nieuw album zijn er ook vergevorderde plannen om aan deze plaat een uitgebreide wereldtournee te verbinden.