MUNCHEN - Within Temptation is volgens MTV-kijkers de beste band van Nederland en België. De formatie kreeg donderdagavond in München de zogeheten MTV Europe Music Award. Internationaal viel poppunker Avril Lavigne in de prijzen.

Lavigne ging niet alleen naar huis met de award voor beste solo-artiest van 2007, maar kreeg ook nog eens de prijs voor 'Most Addictive Track', ofwel meest verslavende nummer. Ze liet in deze ronde grote namen achter zich, als Rihanna, Justin Timberlake en Christina Aguilera.

Nelly Furtado ging naar huis met Album of the Year-award voor meer dan 7 miljoen verkochte platen. 30 Seconds to Mars triomfeerde vervolgens met de Rock Out-categorie en Linkin Park greep de prijs voor beste band van 2007.

Justice

De video Star-prijs ging voor de tweede keer op rij naar Justice, deze keer met het nummer D.A.N.C.E. Daarnaast pikte Justice ook nog de prijs in de wacht in de regionale categorie voor beste act van Frankrijk.

Voor de tweede keer won ook de Engelse groep Muse, als beste live act. Tevens mochten de bandleden de award in de regionale categorie Engeland en Ierland, meenemen. Op de valreep kwam Amy Winehouse nog het podium op om de speciale award voor Artiesten Keuze in ontvangst te nemen.

Talent

De laatste prijs, dit jaar voor het eerst ingesteld door Sony Ericsson, was de New Sounds of Europe, waarmee het telefoonbedrijf nieuw talent een podium wil geven. Op de drie overgebleven finalisten kon tijdens de show nog worden gestemd. De winnaar werd Bed Wetters uit Estland. Afgelopen weken is door bijna 10 miljoen mensen op deze categorie gestemd.

MTV Europe Music Awards