AMSTERDAM - De Nederlandse gothic rockband Within Temptation is de grote winnaar van de TMF Awards. Tijdens de uitreiking van het jaarlijks terugkerende evenement, ging de band er met de prijs voor beste live act en de beste video vandoor.

Twee weken eerder wonnen ze ook al een Belgische TMF Award voor de beste live act.

Ook al mocht de band maar twee nummers spelen tijdens de show, bewezen ze middels een spetterend optreden waarom juist zij de award waard zijn.

Jan Smit

De stemloze Jan Smit won de award voor de beste Nederlandse artiest. Om zijn stembanden te sparen bedankte de zanger zijn fans toepasselijk met pen en papier.

De Volendamse zangers Nick en Simon, tevens dorpsgenoten van Jan Smit, hebben de TMF Borsato Award op hun naam staan. De prijs, vernoemd naar de artiest die de prijs al 21 keer in de wacht sleepte, werd voor het eerst uitgereikt.

"Ik heb nog nooit een TMF Award gemist, maar er komt een moment dat je een stapje aan de kant moet doen voor nieuw talent", zegt Borsato. "Ik ben super trots dat ik er eindelijk zelf een mag weggeven."

The Partysquad

De Nederlandse dj's van The Partysquad sleepten de TMF Pure en de Radio Hit Award in de wacht. Daarmee vielen The Opposites met hun hit 'Dom, Lomp en Famous' buiten de boot.

De prijs voor het beste Nederlandse album ging naar Van Velzen. De jongens van Di-rect, die de show muzikaal openden, wonnen de TMF Rockt Award.

Enrique Iglesias

Enrique Iglesias mocht de prijs voor beste internationale video mee naar huis nemen.

In een volle Heineken Music Hall gaven zowel nationale als internationale artiesten een optreden weg tijdens de awardshow van de muziekzender. Onder andere Kaiser Chiefs, Enrique Iglesias, Sugababes, Krezip en Within Temptation stonden op het podium.

Uitreiking TMF Awards 2007