HILVERSUM - Gerard Joling ziet af van zijn mogelijke deelname aan het Eurovisie Songfestival. De presentator zou, mocht de NOS hem vragen, logistiek in de knel komen met een nieuwe serie concerten van de Toppers. Deze vallen samen met de periode dat Joling beschikbaar zou moeten zijn voor het songfestival.

Zijn management heeft het bericht hierover in De Telegraaf maandag bevestigd. "We hebben nog geprobeerd de concerten te verplaatsen, maar tevergeefs", licht hij toe.

De zanger veroorzaakte vorige week commotie door in de uitzending van dj Edwin Evers te roepen dat hij was gevraagd om namens Nederland mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. De NOS reageerde toen geïrriteerd en beklemtoonde dat Joling "voor zijn beurt sprak".

Betreuren

De omroep liet maandag weten het te betreuren dat Joling niet deel zou kunnen nemen aan het evenement. "Maar er was nog niets zeker", meldde een zegsman. "We zijn in gesprek met een aantal kandidaten." Binnen een paar weken moet er een besluit worden genomen.

Een andere partij die de NOS heeft benaderd, is de populaire homomannenband Bearforce1. De frivole formatie, die bestaat uit vijf harige homoseksuelen, heeft aangegeven ook erg graag Nederland te willen vertegenwoordigen in Servië in mei 2008.