The Pigeon Detectives klaar voor nieuw album

AMSTERDAM - The Pigeon Detectives hebben inmiddels de meeste nummers voor hun nieuwe album geschreven en naar verwachting beginnen ze in januari met het opnemen daarvan. De indie rockband wil met de nieuwe plaat de nummer één positie op de albumlijsten behalen.

Het debuutalbum 'Wait For Me' is pas sinds 28 mei uit, maar de heren staan nu al te trappelen om te beginnen aan de nieuwe cd. De band, onder leiding van zanger Matt Bowman, heeft als doel om de tweede plaat exact een jaar na de eerste uit te brengen.

Volwassener

"Het geluid van het nieuwe album zal iets verschillen met het oudere werk", verklaart drummer Jimmy Naylor tegenover muziekwebsite NME. "De nieuwe nummers klinken wat volwassener. Ik denk dat sommige mensen wel verrast zullen zijn."

The Pigeon Detectives nemen geen blad voor de mond als het om hun ambities gaat: "We willen net zo groot als The Beatles worden", aldus Naylor.

Momenteel is de band door Groot-Brittannië op tournee. Daarvoor speelde de band op verschillende podia en festivals in Nederland.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie