VOLENDAM - Zanger Jan Smit moet zeker nog tot eind november rust houden in verband met knobbeltjes op zijn stembanden. Een kno-arts heeft de populaire zanger afgeraden de komende weken op te treden.

Dat maakte het management van Jan Smit vrijdag bekend.

De Volendamse zanger zit door griep en keelproblemen al weken in de lappenmand. Afgelopen week mocht hij van zijn arts niet zingen. De hoop bestond dat Jan Smit vrijdag de bühne weer op zou kunnen.

Op aanraden van Frans Bauer heeft Jan zich vrijdag door de kno-arts van de Brabantse zanger laten onderzoeken. "Hij constateerde dat er knobbeltjes op Jans stembanden aanwezig zijn. Door nu in te grijpen en de komende weken 100 procent stilte in acht te nemen zal erger worden voorkomen", aldus zijn manager Jaap Buijs.

Meeuwis

Eerder behandelde deze Rotterdamse arts Frans Bauer en Guus Meeuwis met succes. Buijs: "Jan Smit heeft in tegenstelling tot zijn collega's geen operatie nodig, maar zal met rust weer geheel genezen."

De Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour, die 24 januari 2008 begint, komt vooralsnog niet in gevaar. Tot en met 29 november zijn alle activiteiten van Jan Smit afgezegd. De zanger moet daarom achttien optredens afzeggen.

Hij zal dus ook niet optreden tijdens de uitreiking van de TMF Awards, op 27 oktober in de Heineken Music Hall.