Rapper Nas bevestigt albumtitel 'Nigger'

AMSTERDAM - Rapper Nas heeft bevestigd dat hij zijn nieuwe album de controversiële titel 'Nigger' geeft. "Ik praat tegen de straat", verklaart hij in een interview op de website van MTV.

Nas hekelt critici die al een reactie klaar hadden. "Jullie moeten je helemaal niet druk maken over het woord nigger en doen alsof jullie weten waar mijn album over gaat zonder met mij te hebben gesproken."

N-woord

Nas vertelde zijn publiek tijdens een concert in New York op 12 oktober al dat zijn nieuwe album het n-woord als titel zou krijgen. Daarmee haalde hij zich de woede op de hals van velen die de uitdrukking racistisch vinden.

"De titel met het n-woord is beledigend en onsmaakvol", zei bijvoorbeeld de Amerikaanse burgerrechtenactivist en dominee Jesse Jackson.

Kracht

Eerder waren er geruchten dat het label van Nas, Def Jam, de albumtitel niet zag zitten. Volgens Nas is dat onzin. "Ik weet niet waar dat nieuws vandaan kwam. We willen juist kracht uit het woord putten. Ik wil het een makkelijk te gebruiken woord maken."

De release van zijn nieuwe album staat gepland voor 11 december. Op 6 november komt het 'Greatest Hits'-album van Nas uit.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie