Babyshambles in januari naar Nederland

AMSTERDAM - De alternatieve rockband van Pete Doherty, Babyshambles, probeert het nog een keer in Nederland. Op 17 januari speelt de band in de Effenaar in Eindhoven en op 18 november in de Amsterdamse Paradiso.

Slechts één keer eerder stond Babyshambles in Nederland op het podium. De band van de inmiddels beruchte Pete Doherty zegde namelijk twee keer eerder een optreden in Nederland af.

Afzeggen

Concerten in de Effenaar en het Patronaat in Haarlem werden in oktober 2006 al verplaatst naar januari. Vervolgens moest Doherty ook die optredens wegens zijn afkickactiviteiten afzeggen.

Ook werd er in 2004 een optreden in Paradiso afgezegd, dat was toen de band net de eerste zelfgetitelde single in had uitgebracht.

Verslavingsproblemen

Doherty was voorheen zanger en gitarist van The Libertines. Door de verslavingsproblemen van de zanger viel de band uit elkaar. Daarna richtte Doherty Babyshambles op, waarvan het debuutalbum in 2005 verscheen.

Het nieuwste album, Shotter's Nation, verscheen op 1 oktober.

Kaarten voor de Effenaar gaan op 20 oktober in de voorverkoop, kaarten voor het optreden in Paradiso volgen een week later.

Tip de redactie