Canadese creativiteit op podium in Tivoli

AMSTERDAM - Het Utrechtse poppodium Tivoli staat op 30 november en 1 december tijdens het Le Guess Who festival geheel in het teken van de 'creatieve' Canadese muziekscene.

Het festival biedt gevestigde en nieuwe acts een podium. "De bands bevinden zich voornamelijk in de onafhankelijke hoek. We willen echter vooral laten zien dat er heel veel creatiefs uit Canada komt", zegt Tivoli-programmeur Johan Gijsen.

Bands als The Arcade Fire, Wolf Parade, maar ook veel andere Canadese artiesten hebben volgens Gijsen een bijzondere benadering van muziek. "Zo zijn er bands die hun plaat opnemen in een kerk. Daarbij gaan ze vaak ook onderling een samenwerking aan wat de creativiteit ten goede komt."

Toezegging

Op het programma staan tot dusver: MSTRKRFT, Hot Hot Heat, Black Mountain, Lightning Dust, Julie Doiron, Young Galaxy, Thunder Heist en Caribou. De organisatie wacht nog op de toezegging van vier bands. Ze kunnen echter nog geen uitspraken doen om welke artiesten het gaat.

Le Guess Who wil een jaarlijks terugkerend festival worden die de 'muzikale hotspots' van het moment naar Nederland haalt. "Wie weet staat over een paar jaar de Luxemburgse popscene in Tivoli, maar voorlopig richten we ons op Canada", aldus Gijsen.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie